Terapeutisk behandling

Den terapeutiska behandlingen är mer specifik, då symptom som värk, smärta eller stelhet finns någonstans i kroppen. En behandling inleds med undersökning samt efterföljande manuella muskeltester för att komma fram till vad som orsakar symptomen. Därefter genomförs behandling anpassad utefter det som skall åtgärdas.

De metoder jag använder vid terapeutisk behandling är:

  • massage, allt ifrån försiktig till tuff
  • spänningsbehandling i form av pressur
  • töjningar, både aktiva och passiva
  • revolving dvs arbeta med muskelhinnorna (jmf myofascial therapy)
  • strain and counterstrain vilket är en osteopatisk behandlingsform lämplig för alla typer av problem, mycket användbart vid t ex ryggskott och nackspärr

Allt detta i syfte att få spända muskler att slappna av och därigenom få bort symptomen. Ofta behövs mer än en behandling för att komma till rätta med problemen och du som kund får med dig hemövningar att göra mellan behandlingarna.


Klassisk massage

Den svenska klassiska massagen har sin grund i Per-Henrik Lings koncept från 1800-talets början. Sedan början av 1960-talet har den utvecklats vid bland annat Axelssons Gymnastiska Institut till vad den är idag.

Vid den klassiska massagen använder jag olika typer av massagegrepp som t ex knådningar, strykningar och saxningar. Denna typ av behandling mjukar upp stelhet och spänningar i kroppen.

Fler effekter som uppnås vid massage är:

·       Ökad blod- och lymfcirkulation

·       Lugnar nervsystemet

·       Gör muskler smidigare och mer elastiska

·       Ökad produktion av ”lugn och rohormonet” oxytocin

·       Motverkar/minskar stramhet i bindväv

·       Blodtryck och puls sjunker


Idrottsmassage

Lite tuffare behandling med olika typer av massage och pressur för spänd/ansträngd muskulatur.